Somon in crusta de pesto cu menta si fistic

de MyFancyCake in Somon, 12 Sep 2011 | 4626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparatul final avem nevoie de :
  • 2 fileuri somon,
  • 50 gr unt,
  • 1 galbenus de ou,
  •  sare,
  • piper,
  • sos pesto cu menta si fistic,
  • aluat foietaj,
  • rosii cherry,
  • ulei de masline
  • Pentru pesto:
  • 30 gr. parmezan,
  • 30 gr. menta proaspata,
  • 30 gr. fistic decojit si neprajit,
  • 1 catel de usturoi,
  • 60 ml ulei de masline,
  • sare,
  • piper
  • Pentru crusta crocanta de aluat:
  • 225 gr. faina,
  • 150 gr. unt rece,
  • 100 ml apa rece,
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de pesto cu menta si fistic:

Pentru sosul pesto, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana obtinem o pasta fina.

Daca nu folosim sosul in aceeasi zi il acoperim cu un strat de ulei de masline si il lasam in frigider.

Intr-un bol cernem faina si adaugam 45 gr. unt taiat cubulete. Amestecam faina cu untul pana cand obtinem "firmituri" (pe mine m-a ajutat Kitchen Aid), apoi adaugam apa rece putin cate putin. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si elastic, pe care il invelim in folie alimentara si il lasam la rece 30 de minute. Dupa 30 de minute, intindem aluatul pe o planseta presarata cu faina, intr-un dreptunghi de 30 x 10 cm. Pe 2/3 din suprafata presaram 35 gr. unt si impaturim aluatul in 3 (vezi foto). Lasam 10 minute la frigider, apoi intindem din nou aluatul fara a adauga unt. Impachetam din nou in 3 si dam la frigider. Repetam aceleasi operatiuni de 2 ori, apoi lasam aluatul la rece minim 1 ora, inainte de a-l folosi.

Condimentam fileurile de somon cu sare si piper si le prajim usor in 50 gr unt (aproximativ 3 minute pe fiecare parte). Scoatem fileurile pe o farfurie si le stergem cu un servetel absorbant, pentru a indeparta excesul de grasime.

Intindem foaia de aluat intr-un dreptunghi, pe care il impartim in 2. Pe fiecare bucata, intindem 1 lingura de sos pesto si asezam fileul de somon. Acoperim pestele cu inca 1 lingura de sos pesto si impachetam aluatul. Lasam somonul la racit in congelator timp de 15 minute. Ungem pachetelele de somon cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de apa si le coacem 20 de minute in cuptorul incalzit la 200 grade Celsius.

Servim somonul cu garnitura de rosii cherry prajite in ulei de masline.

TIPS-URI

1

Pentru a avea tot timpul condimente proaspete gasiti in marile centre comerciale plante aromatice in ghiveci. Cu siguranta acestea isi vor gasi locul pe pervazul ferestrei voastre!

2

In extrasezon, daca nu gasiti menta proaspata,o puteti inlocui cu busuioc sau chiar cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de pesto cu menta si fistic" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Bunica 1

13.09.2011, 23:49

Wooooow ! Somonul asta nu zboara pana la mine? E bun rau Ce radeti Ce, pe vremea lu Ceausescu zbura si porcul....si ce... pe vremea asta nu poate zbura somonul?

jolygina 1

14.09.2011, 20:24

excelent

Ligia Bxl 1

06.10.2011, 11:00

minunat arata,de ravista

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de somon crud si castraveti