Somon cu piure de pastârnac

de lili2010 in Somon, 6 Feb 2011 | 5495 vizualizari

 

Fetelor...îmi cer scuze ca nu v-am raspuns la urarile facute de ziua mea...le-am vazut abia acum :(
Exista vreo setare cu ajutorul careia sa pot avea alerte ...daca exista va rog sa-mi spuneti si mie :*

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de somon
  • 3 radacini de pastârnac
  • o portocala
  • ulei de masline
  • 500ml lapte dulce
  • o ceapa 
  • o lingura de mustar(de preferinta cu boabe de mustar)
  • sare,piper,ierburi de Provence
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu piure de pastârnac:

Începem prin a curata pastârnacul,îl spalam si îl taiem cuburi.

Ceapa o curatam si o tocam fin,o punem la calit in putin ulei de masline.

Cand ceapa devine translucida,adaugam pastârnacul si acoperim cu lapte.Lasam sa fiarba.

Fileurile de somon le asezonam cu sare,piper si ierburi de Provence si cu ajutorul foliei de plastic alimentare realizam 4 rulouri etanse ! Le legam bine la capete si le plonjam intr-un vas cu apa care a ajuns la punctul de fierbere,fara ca apa sa fiarba ! Le tinem in apa timp de 10 minute maxim !

In acelasi timp,stoarcem portocala si punem sucul pe foc pentru a mai reduce din substanta lichida.Vom obtine o consistenta siropoasa.Adaugam mustarul si apoi ulei putin cate putin ca si la realizarea unei maioneze.Acesta va fi sosul care merge foarte bine alaturi de piureul de pastârnac.

Pastârnacul fiert,il pasam pana la obtinerea unui piure. Mai adaugam lapte ,sare si piper daca este nevoie.

Somonul se scoate din folie si se monteaza pe farfurie alaturi de piure si sos !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu piure de pastârnac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu cartofi prajiti si salata rucola.