Somn la cuptor

de Panacris in Peste, 23 Iun 2013 | 21110 vizualizari

 

Un pește deosebit de apreciat la Casa Pană! ;)

 

INGREDIENTE

  • somn 1 bucat de cca 3000 g,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • rozmarin,
  • sos de soia,
  • vin alb sec cca. 300 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor:

Somnul se curăță de intestine, apoi cu un burete de sârmă se freacă bine pielea, pentru a se scăpa de negreală.

Se asezonează cu sare, piper, rozmarin, sos de soia și ulei de măsline, se pune într-o tavă mare, apoi se dă la cuptor neacoperit cca. 30 de minute la foc mediu. După ce trece testul scobitorii, se adaugă vinul, se acoperă și se lasă la înăbușit, la foc mic cca. 15 minute.

Se servește fierbinte alături de orez și legume chinezești. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lorra 1

23.06.2013, 22:17

Papa buna

diaconta 1

23.06.2013, 22:20

Trag si eu un pui de somn intre timp )))))))

Rocsi 1

23.06.2013, 22:20

Mai eu acum ceva anisori mancam peste, bine ca somn nu am mancat niciodata, dar ultima data cand mi-a fost rau doar de la mirosul de peste mi-am creat o stare atat de rea ca din acea zi nu am mai mancat niciodata si am probleme si cand simt doar miros Ma stramb in fel si chip si tot zic vai ce puteeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]