Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2019 | 3655 vizualizari

 

Serbia sarbatoreste ziua de 15 februarie, ca zi nationala, incepand cu anul 2001.
Iata o reteta foarte populara in Serbia, este snitelul lor local si se gaseste in meniurile tuturor restaurantelor.
A fost pregatita par hazard in 1956 de celebrul bucatar serb  Milovan Stojanović. La baza trebuia sa pregateasca un pui Kiev unui celebru demnitar venit din URSS. Cum n-avea pui l-a facut cu vitel si apoi l-a decorat cu sos, felii de rosii si o felie de lamaie. Rezultatul semana cu un ordin militar , steaua de Karađorđe  si l-a numit astfel.
Cu timpul a devenit foarte popular. Este facut de obicei din carne de porc, pui sau vita, va trebuie apoi kaymak - o crema de branza vezi aicea reteta, oua , faina si pesmet.
Este deobicei servit cu kajmac sau sos tartar, cartofi prajiti si pastai verzi.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/snitel-sarbesc-cu-kajmak-karaoreva-steak.html

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete/fileuri de porc
  • 2 linguri bune de kajmak
  • faina
  • 2 oua
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak:

Pregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini.

Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper.

Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper si rulati-le.

Veti obtine 2 cilindri. Pesarati sare si piper.

Bateti ouale cu un pic de sare.

Puneti intr-o farfurie/tava plata faina si in alta pesmet.

Dati carnea prin faina, prin ou, prin pesmet, apoi din nou prin ou si prin pesmet.

Puneti rulourile la prajit in uleiul incins, timp de 20 de minute la foc moderat, intoarceti-le si colorati-le uniform.

Scoateti-le pe un prosop de hartie absorbant.

Le puteti servi cu kajmac, sos tartar, cartofi fierti sau prajiti, zacusca, legume....

Baiatului meu i-au placut foarte mult. Am gustat si eu :) excelente.

Voi reface cu siguranta.

Serviti cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob marmorat de ied