Cu blenderul la îndemână, pot face oricând un smoothie nutritiv și delicios, mai ales că nu necesită un mare efort și nici nu trebuie mult timp pentru preparare.
Și pentru că în fiecare an puneam afine la conservat, cu zahăr, am mai preparat astfel de băuturi reconfortante, chiar și atunci când nu aveam blender. Însă adeseori, în loc de iaurt foloseam smântână, pentru că o aveam în frigider și era naturală, consistentă și proaspătă.
Se pun în blender afinele și mierea de albine, se mixează rapid, în reprize scurte de câte 4-5 secunde.
Se adaugă și iaurtul în blender și se omogenizează conținutul, prin mixare.
Se decorează un pahar mare din sticlă (sau o cană) cu nucă de cocos, se toarnă conținutul din blender, se adaugă cuburile de gheață și băutura poate fi servită după câteva minute, timp în care gheața își face efectul.
Dacă nu aveți pregătite cuburile de gheață, puneți băutura la frigider pentru 15 minute, după care o puteți consuma.
1
În loc de iaurt gras, puteți folosi smântână, sau frișcă, dacă vă doriți un smoothie mai consistent și mai onctuos.
2
Dacă aveți afine conservate cu zahăr, nu mai este nevoie să adăugați miere de albine.
3
Dacă afinele sunt congelate, va trebui să le lăsați mai întâi să se dezghețe în mod normal și să se scurgă de lichidul lăsat prin dezghețare.
4
Țineți paharul cu smoothie 15 minute la frigider, după preparare, pentru că este mai bun, dacă este rece.
5
Dacă aveți cuburi de gheață, nu mai este nevoie să țineți băutura la frigider.