Din galbenii adunați de ceva timp, mi-am achiziționat din cămară un blender pe care l-am și pus la treabă, pentru a face un smoothie bun și hrănitor. Atât de bun, încât va trebui să mă abțin ca să nu fac toată ziua numai așa ceva. Pentru că în momentul în care devine un stil alimentar, consumul în cantitate mare poate duce la anumite carențe.
Toată lumea știe că această băutură nu este numai bună, ci și hidratantă, nutritivă și vitaminizantă. Cu gheață, ca să fie răcoritoare, pe timp de vară, sau la temperatura camerei, pe timp de iarnă, smoothie aduce organismului acel necesar de vitamine, minerale, licopeni, beta caroteni, enzime esențiale...El ajută digestia și hidratează, dar trebuie consumat în mod echilibrat.
Se spală banana, se curăță de coajă, se rupe în felii și se pune în recipientul blenderului, după care se mixează 10-15 secunde. Se toarnă sucul rezultat într-un pahar mai înalt.
Se curăță grepfrutul de coajă, semințe și pielițe. Se pun bucățile de grepfrut în blender, se mixează 15-20 de secunde, iar sucul rezultat se toarnă peste cel de banană.
În sfârșit, se mixează și afinele, câteva secunde, după care se toarnă peste celelalte sucuri. Se ornează paharul cu 1/2 felie de lămâie (care poate fi stoarsă) și se bea imediat, ca atare, sau se pot adăuga 3-4 cuburi de gheață.
Se pot adăuga 1-2 lingurițe de miere, ca să nu fie prea amar, dar eu am avut afine conservate în zahăr, așa că nu a mai fost necesar.
1
Grepfruitul trebuie curățat bine de pielițe și de semințe.
2
Banana poate fi pusă la congelator cu câtva timp înainte de a fi mixată și astfel nu va mai fi nevoie de cuburi de gheață.
3
Adăugați 1-2 lingurițe de miere de albine, dacă nu vreți ca băutura să fie prea amară.
4
Fructele pot fi mixate toate odată, dacă sunt în cantitate mică