Slanina fiarta in bait cu boia de ardei

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 38807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • slanina
  • boia de ardei
  • boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • ienibaha
  • usturoi
  • otet
  • coriandru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta in bait cu boia de ardei:

O astfel de slanina se prepara pentru folosirea imediata.

Pentru asta se alege slanina de la gat. Se poate sara cu 2-3 zile sau cu 2-3 ore inainte de a se fierbe.

Marinata se prepara astfel: daca slanina este sarata, atunci marinata nu trebuie sa fie sarata. In apa folosita pentru marinare se adauga boabe de piper, o foaie de dafin, ienibahar, usturoi, otet si coriandru.

Cand marinata incepe sa fiarba, atunci se ia de pe foc si se toarna peste slanina aranjata intr-un vas corespunzator, in care va mai fierbe usor fara clocote.

Proba de incercare a slaninei se face prin infingerea furculitei. Daca aceasta patrunde usor,inseamna ca este fiarta. Se ridica vasul de pe foc si se lasa slanina in marinata pana la racire, cand va fi data cu boia de ardei si pusa intr-un loc racoros.

In timpul fierberii marinata se incearca daca este suficient de sarata si condimentata, avand totodata grija sa nu fiarba prea mult, altfel va pierde din gust.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta in bait cu boia de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]