Sirop din flori de soc

de Criss in Sirop / Compot, 9 Iun 2014 | 4834 vizualizari

 

Daca n-ati facut inca sirop din flori de soc, acum e momentul sa faceti cat inca se mai gasesc aceste minunate si parfumate flori. Cu acest sirop veti inlocui cu succes sucurile din comert, pline de E-uri si coloranti. Delicios si racoritor cu apa minerala, lamaie si cuburi de gheata. Ar fi mers si niste frunze de menta daca aveam...

 

INGREDIENTE

  • -50 flori de soc
  • -1.5 l apa
  • -1.5 kg zahar
  • -6-7 lamai (zeama + coaja rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de soc:

Florile se spala usor, doar prin inmuierea intr-un lighean cu apa. Nu se spala sub jet de apa. Atentie sa nu aiba mici insecte printre flori. Cu o foarfeca se taie florile si se indeparteaza coditele.

Apa cu zaharul se amesteca si se pune la foc mic, pana cand se topeste zaharul, dar apa nu trebuie sa fiarba. Se adauga florile de soc, zeama si coaja rasa a lamailor. Se amesteca bine si se pune vasul in frigider 4-5 zile, timp in care se mai amesteca din cand in cand. Dupa cele 5 zile, se scurge siropul si se toarna in sticle sterilizate.

Se pastreaza in camara la loc ferit de soare, sau mai sigur, se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

16.06.2014, 14:13

bravoo, Cris! ai facut o alegere buna!

Raluca57 1

25.07.2014, 08:33

O bunatate siropul, f aromat. Pacat ca am descoperit prea tarziu reteta, pe finalul florilor de soc. Ne-a placut mult. Anul viitor voi face muuuuuulte sticle.

Criss 1

25.07.2014, 10:27

Ma bucur ca ti-a placut. Si eu am sa fac mai mult anul viitor ca deja de mult s-a terminat siropul.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]