Sirop de visine la rece

de reisnaor_2006 in Sirop / Compot, 21 Iun 2017 | 22196 vizualizari

 

In fiecare an, visinii mei din gradina, sapte la numar, produc fructe fara numar. Dulceata, prajituri le incerc pe toate, dau la vecini, m-am gandit sa fac si un sirop. Produsul final a compensat.........iara visine, ce sa mai fac cu ele.........

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de visine
  • 2,4  kg zahar
  • 3 aspirine
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine la rece:

       Am cules 3 kg de visine frumoase si carnoase:))). Le-am pus intr-un castron cu apa rece si le-am lasat 10 minute ca sa iasa viermisorii din ele. Cand sunt curate, se clatesc din nou,scoatem samburii si se pun intr-un castron mai mare. Deasupra am pus zaharul, aspirina pisata si le-am lasat 24 de ore la loc racoros, pana s-a topit tot zaharul.

        Din cand in cand, mai amestecam in visine fara sa le zdrobim. Dupa ce s-a topit zaharul, strecuram siropul si il turnam in sticle pe care, in prealabil, le-am sterilizat. Sticlele capsate le depozitam in pivnita, camara unde avem loc racoros.

TIPS-URI

1

Visinile ramase le putem pune in borcane si pot fi folosite la prajituri, deserturi.

2

Siropul se poate face si fara aspirina, va sta pe iarna.

3

La fiecare kg de visine, am pus 800 de grame de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine la rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Visine in conserva pentru prajituri