Sirop de soc

de adnia in Sirop / Compot, 15 Iun 2013 | 3719 vizualizari

 

Iata si o modalitate foarte buna de a pastra in sticle parfumul florilor de soc si de a ne bucura de sus de soc tot timpul anului!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -muuulte flori de soc (cu cat folositi mai multe, cu atat iese siropul mai parfumat)
  • -apa
  • -zahar (1 kg de zahar la 1 l de apa)
  • -lamai (cam 500 gr. lamai la 1 l apa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Intai se spala florile de soc sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat.

Intre timp se prepara siropul (apa se fierbe cu zahar si zeama de lamaie...lamaia dupa gust--dar se mai pastreaza cateva lamai intregi pt. final). Dupa ce s-a legat siropul, se stinge focul si se lasa la racorit, pana aproape ajunge la temperatura camerei. Acum este momentul sa adaugam florile de soc si restul de lamai taiate felii si stoarse putin in suc. (Pt. a-l face mai aromat si a evita introducerea urmelor de chimicale din coaja lamailor, acestea se oparesc cateva minute in apa fiarta). Siropul se lasa la macerat 24 de ore intr-un loc intunecos, amestecandiu-se din cand in cand.

Se strecoara si se trage in sticle, apoi se pastreaza la intuneric si racoare.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc