Sirop de patlagina

de adnia in Sirop / Compot, 5 Iul 2013 | 15575 vizualizari

 

Va mai aduceti aminte de siropul gros si negru de patlagina pe care-l beam cand eram mici? Mie una nu prea-mi placea, dar tusea o lua parca cu mana. Ca adult insa, nu sunt deloc de acord cu benzoatul de sodiu si toate E-urile introduse in siropul de acum din farmacii, asa ca am decis sa mi-l prepar singura.....stiti voi, just in case:) E posibil sa ne incerce raceala si/sau tusea, mai ales pe cel mic, asa ca de ce sa nu am in casa panaceul, mai ales ca patlagina creste in curte, la loc curat?

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. grunze proaspete/ 50 gr. frunze uscate
  • 1/2 lingurita praf anason
  • 1/2 lingurita praf seminte de marar
  • 125 gr. zahar
  • 250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de patlagina:

Intai se pune apa cu zahar pe foc, pana se topeste zaharul. Apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se fierb cca 30 min. la foc mic. Se strecoara si se toarna fierbinte in recipiente de sticla sterilizate. Se lasa sa se raceasca incet, dupa care se depoziteaza in camara.

Enjoy!

P.S. reteta este preluata din Formula As

TIPS-URI

1

- in accesele de tuse, se administreaza ca medicament, cate 1 lingurita de 3-4 ori pe zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de patlagina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune