Sirop de papadie

de amalia01 in Sirop / Compot, 16 Apr 2016 | 5952 vizualizari

 

E primavara si plin de flori. De papadie. Facem coronite, buchetele dar si...sirop.

 

INGREDIENTE

  • 80 flori de papadie
  • 4 l apa
  • 1,5 kg zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de papadie:

Pentru inceput culegi papadiile, floare cu floare, dimineata, cand sunt bine inflorite. Pe cat posibil incearca sa gasesti un loc ferit, unde nu exista prea multa poluare.

Imediat ce ai cules florile le speli sub jet de apa rece si le pui la fiert in apa. Lasi sa fiarba la foc mic 1 ora.

Strecori siropul obtinut printr-o strecuratoare deasa si il pui la fiert impreuna cu zaharul. Il lasi sa fiarba cca 2 ore, tot la foc mic, pana cand se leaga si capata o culoare frumoasa, aramie. Eu am obtinut 1,5 l de sirop.

Torni siropul in sticle si il lasi la dunst uscat.

Servesti siropul cu apa plata/minerala si cuburi de gheata fantezie.

TIPS-URI

1

sirop

2

flori

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de papadie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
"Miere" de papadie