Sirop de ghimbir

de lia maria in Sirop / Compot, 28 Mai 2012 | 20435 vizualizari

 

Un preparat cu un gust inedit, aromat, puternic si iute, fiind o bautura reconfortanta cu numeroase efecte benefice sanatatii.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani ghimbir ras
  • 2 lamai
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 4 cani apa plata
  • 4 cani zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de ghimbir:

Apa si zaharul le punem intr-o oala, la fiert.  Lasam cam 30’ sa se formeze siropul apoi adaugam ghimbirul ras si amestecam. Din momentul in care incepe din nou sa fiarba, mai lasam inca 15’ pe foc, apoi dam oala deoparte. Adaugam zeama celor doua lamai si vanilia. Punem capacul pe oala si lasam sa stea cam 30’. Strecuram siropul si-l golim in sticlele dinainte spalate, pe care le infiletam si le depozitam in camara.

Se serveste cu apa mineral/plata, rece, care accentueaza gustul intepator al ghimbirului.

Ps: Rezidurile de ghimbir nu le aruncam sant minunate pt o dulceata pe care am sa v-o prezin in urmatoarea reteta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]