Sirop de coacaze

de alilianaa in Sirop / Compot, 24 Iun 2014 | 3649 vizualizari

 

O bunatate..

 

INGREDIENTE

  • un bol mare cu coacaze
  • 1 kg zahar
  • zeama de lamaie
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de coacaze:

Coacazele de culeg si se curata bine de frunze, codite si alte impuritati. Se spala. Se pun intr-o strecuratoare la scurs. Le transferam intr-o craticioara/cana ( ceva inalt sa fie). Peste ele se pun 300 g zahar, amestecam  si le lasam pret de 15 minute. Le blenduim bine, le trecem prin strecuratoare cu multa rabdare ( trebuie valorificat tot, e pacat). La compozitia rezultata adaugam apa, pana ajungem la un litru de lichid. Completam cu zahar ( pana intregim cantitatea- 1 kg) si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, luam spuma de de-asupra. Lasam sa fiarba siropul cat schimbe consistenta. Adaugam zeama de lamaie. Incercam pe o farfuriuta. Daca compozitia este legata, siropul este gata. Il punem cat inca este cald in sticle. 

TIPS-URI

1

, paritatea" este 1 la 1 ( un litru suc la un kg zahar)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii, cu ghimbir