Shaorma homemade

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2012 | 5036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 3 lipii:
  • 100 ml apa,
  • 5 g drojdie,
  • o lingurita zahar,
  • 1 lingura ulei,
  • 250-300 g faina,
  • un praf de sare,
  • rosii,
  • castraveti murati,
  • varza,
  • ardei/gogosar,,
  • cartofi prajiti,
  • 1 ceapa rosie,
  • 250 g carne de pui (piept),
  • ketchup,
  • maioneza
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma homemade:

Se amesteca drojdia cu sarea, apa calduta si zaharul, lasam 5 minute sa se odihneasca. Se cerne faina intr-un bol, pe margine punem sarea si uleiul, iar in mijloc turnam maiaua. Framantam un aluat tare, pe care il lasam sa se odihneasca pana pregatim legumele si carnea de pui. (aluatul nu trebuie sa fie foarte dospit,deoarece avem nevoie de lipii subtiri)

Taiem carnea de pui bucatele si o punem la prajit intr-o lingura de ulei. Taiem legumele felii.

Din aluat formam 3 mingiute, pe care le intindem subtiri sub forma de cerc si le punem la prajit intr-o tava teflonata, cate 3-4 minute pe ambele parti.

Intindem pe lipii,ketchup,maioneza,carne,cartofi si legume si le impaturim. Pofta bunaa !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma homemade" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]