Shaorma

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2014 | 3617 vizualizari

 

Ingredientele se masoara cu o cana de baut apa(250-300 ml).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 cani faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 cana apa sau lapte
  • Pentru umplutura:
  • 2 castraveti murati mari
  • 8-10 cartofi
  • ulei pentru prajit cartofi si piept pui
  • 1 1/2 piept pui
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 varza medie
  • sare, piper
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1 varf cutit sare de lamaie
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pentru umplutura: Cartofii se taie si se prajesc.Se face gratar din piept de pui.Se taie ceapa, usturoiul, castravetii murati.Varza se taie si se amesteca cu putina apa(cam 3 lg) si sare dupa gust.

Pentru maioneza:Galbenusul se amesteca (intr-un singur sens) cu mustarul , sarea de lamaie. Apoi se adauga cateva picaturi de ulei sei se amesteca.Se mai adauga ulei amestecand intr-un singur sens pana se mareste cantitatea de maioneza.

Pentru lipii:Amestecati faina, sarea si bicarbonatul (nu e obligatoriu sa-l stingeti).Adaugati uleiul, api apa sau laptele si framantati pana se incorporeaza toata faina.Lasati aluatul  30 minute sa se odihneasca , acoperit cu o folie de plastic.

Impartiti aluatul in 4 buc si intideti-le astfel incat sa fie rotunde.

Incalziti o tigaie si puneti ( pe rand ) lipiile cate 30 secunde pe o parte si apoi intoarceti-le.Lipiile trebuie sa aiba cateva pete maro cand sunt gata.

Pe lipie se pune cate putin din fiecare, apoi se adauga sare si piper si se ruleaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma