Un serbet foarte delicat , special pentru prieteni!
1.Intr-o cratita se pune apa si zaharul si , cand incepe sa clocoteasca si zaharul s-a dizolvat, se adauga florile de levantica si se fierb 10 minute, pe foc mic.Se ia cratita de pe foc si se lasa acoperita 10 minute.
2.Se strecoara compozitia ,care este de consistenta mierei de albine,se adauga vodca si sucul de lamaie si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca, dar se mai amesteca ,din cand in cand, pana se raceste bine.
3.Se pune compozitia intr-un bol de plastic,se acopera cu capac de plastic si se pune in congelator.Deseori, se scoate si se amesteca cu o lingura de lemn.Apoi, se pune compozitia intr-un blender si se turmixeaza 2-3 minute pana devine ca o alifie.Se pastreaza la rece pana la servire, in cutii de plastic inchise, de unde se scoate cu 1 ora inainte a fi servit cu un pahar cu apa rece alaturi.