Semilune cu iaurt

de Panacris in Prajituri, 30 Dec 2011 | 8911 vizualizari

 

Pe langa 'torturile!!!" de anul nou, sunt binevenite si cateva " crontanele"!!!

 

INGREDIENTE

  • Ouă 3 bucăţi
  • Zahăr tos 250 g.
  • Făină albă din grâu 250 g.
  • Unt grăsime 60% 250 g.
  • Iaurt grăsime 3,5% 50 g.
  • Praf de copt 1 plic
  • Zahăr vanilinat 1 plic
  • Coajă de lămâie 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune cu iaurt:

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, coaja de lămâie şi zahărul vanilinat. Se adaugă untul frecat spumă, iaurtul, făina şi praful de copt, iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă. Coca se frământă bine, apoi se întinde de grosimea unui deget şi se taie cu ajutorul unui pahar. Fiecare rotund se taie la rândul său cu paharul la mijloc pentru a se forma semilune. Eu am folosit o forma de semiluna!!! Se pun în tava tapetată cu foaie de pergament şi se coc la foc mediu cca. 20 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

31.12.2011, 11:00

Multumesc! Proaspete au fost foarte delicioase!!! Dar le/am lasat peste noapte neacoperite si s/au cam intarit Asa ca atentie, dupa ce s/au racit acoperitile cu foile aimentara, daca mai vreti sa mancati si a doua zi din ele!!!

Rocsi 1

31.12.2011, 20:32

mmmmmm tare-mi mai plac!!!

mena29 1

01.01.2012, 20:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]