Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu)

de DinDragostePentruGatit in Peste, 5 Apr 2012 | 7839 vizualizari

 

Se apropie Floriile...preparatele din pește au prioritate. :)
Îmi place scrumbia pregătită la grătar, însă în acel moment nu aveam chef să mă afum :)) aşa că am adoptat varianta "la cuptor".

 

INGREDIENTE

  • 4 scrumbii mari;
  • 1 căţel de usturoi;
  • frunze de leuştean (uscat, din păcate);
  • piper;
  • sare.
Cartofi copți
  • 4-5 cartofi;
  • ulei de măsline;
  • piper;
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu):

Cartofii se spală, se şterg. Se unge o foaie de aluminiu / folie cerată cu ulei de măsline, se adaugă sare, piper. Se înfăşoară cartofii în folie (unul câte unul). Se pun în cuptor timp de  30 minute, la foc potrivit.

Între timp se pregătește scrumbia. Se amestecă usturoiul cu leuştean, sare şi piper. Se umplu scrumbiile cu amestecul rezultat. 

După cele 30 de minute în care cartofii au stat în cuptor, se aşează scrumbia şi se mai ţine totul până se rumeneşte peştele. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Scrumbia şi cartofii se servesc alături de mujdei de usturoi.

2

Evit să gătesc cu ajutorul foliei de aluminiu (în contact direct), însă aici nu aveam altă variantă (nu mai aveam folie cerată). De obicei înfășor prima dată cartofii în folie cerată apoi în cea de aluminiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt