Scovergi cu iaurt

de RuxyRux in Prajituri, 3 Mai 2014 | 50661 vizualizari

 

O bunatate, sau si mai bine spus, un deliciu, se combina perfect cu un iaurt la micul dejun :)

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina de patiserie( plus inca o mana pentru infainat si intins)
  • 1 plic drojdie uscata( 7 gr)
  • 1 iaurt grecesc 400 gr
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • ulei vegetal la discretie pentru prajit( eu am folosit ulei de palmier nehidrogenat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu iaurt:

Se cerne faina si se pune intr-un vas, urmeaza drojdia in mijloc, iar peste ea zaharul, aromele, galbenusurile, apoi un praf de sare pe margine.

Se topeste untul si se adauga peste el iaurtul rece din frigider, se amesteca bine si astfel compozitia va deveni calduta. Se toarna lichidul rezultat peste faina si se framanta in jur de 5 minute aluatul. Se infaineaza cu o mana mica de faina coca si se lasa la crescut in jur de 45 de minute, la loc cald in bucatarie. Facem aluatul sul si rupem din el 12 bucati aproximativ egale.

Intindem  pe o suprafata usor infainata fiecare bucata, intr-un mic cerculet( 14 sau 16 cm) si cu un pieptene zimtat facem un model pe toata suprafata. Vom  proceda asa cu toate bucatile de aluat si numai dupa aceea le vom praji in uleiul incins.  Am prajit scovergile incepand cu prima bucata pe care am facut-o. Eu am schimbat uleiul de doua ori. Am scurs scovergile intr-un vas  tapetat cu servete absorbante, apoi le-am pudrat cu zahar pudra vanilat.

Deliciu garantat!

TIPS-URI

1

Prajiti-le cu atentie, se ard extrem de usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

tanyapatap 1

05.05.2014, 19:22

Minunate!!

RuxyRux 1

05.05.2014, 22:44

Multumesc frumos tuturor!

MOKUSKA 1

06.05.2014, 10:45

si mie o bucatica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi de cacao