Scarita cu cartofi

de asubana in Mancaruri cu carne, 16 Mar 2011 | 6448 vizualizari

 

Mancarica scazuta de cartofi cu afumatura. Se serveste cu salata de varza murata sau muraturi asortate.

 

INGREDIENTE

  • o scarita seni preparata si afumata
  • 1 kg. de cartofi
  • 2 cepe
  • bulion 2 linguri
  • 1 foaie de dafin, o crenguta de cimbru,
  • 1 legatura de patrunjel si 1 de marar verde
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scarita cu cartofi:

Se spala si se portioneaza scarita, se lasa la fiet  pe foc potrivit in cantitate de apa de vreo 3 degete deasupra carnii si se spumuieste de cate ori este nevoie.

-ceapa se caleste  separat intr-o tigaie si cartofii se taie in 4 daca sunt mai potriviti daca nu in 5/6 pe lung.

- cand este fiarta bine carnita se adauga cepa calita separat intr-o tigaie separata si cartofii taiati, foaia de dafin cimbru o crenguta daca va place mai aromata mancarica.

- se lasa la fiet toate ingredientele de mai sus mentionate pana fierbe cartoful, dupa care se adauga bulionul,sare,piper dupa gust si se lasa la scazut cat considerati ca este necesar.

Se adauga patrunjelul si mararul tocat marunt se acopera pret de cateva minute dupa care se lasa descoperit sa se raceasca mancarica.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de musaca de cartofi, cu carne tocata, de porc si cascaval