Scarita cu cartofi

de asubana in Mancaruri cu carne, 16 Mar 2011 | 6745 vizualizari

 

Mancarica scazuta de cartofi cu afumatura. Se serveste cu salata de varza murata sau muraturi asortate.

 

INGREDIENTE

  • o scarita seni preparata si afumata
  • 1 kg. de cartofi
  • 2 cepe
  • bulion 2 linguri
  • 1 foaie de dafin, o crenguta de cimbru,
  • 1 legatura de patrunjel si 1 de marar verde
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scarita cu cartofi:

Se spala si se portioneaza scarita, se lasa la fiet  pe foc potrivit in cantitate de apa de vreo 3 degete deasupra carnii si se spumuieste de cate ori este nevoie.

-ceapa se caleste  separat intr-o tigaie si cartofii se taie in 4 daca sunt mai potriviti daca nu in 5/6 pe lung.

- cand este fiarta bine carnita se adauga cepa calita separat intr-o tigaie separata si cartofii taiati, foaia de dafin cimbru o crenguta daca va place mai aromata mancarica.

- se lasa la fiet toate ingredientele de mai sus mentionate pana fierbe cartoful, dupa care se adauga bulionul,sare,piper dupa gust si se lasa la scazut cat considerati ca este necesar.

Se adauga patrunjelul si mararul tocat marunt se acopera pret de cateva minute dupa care se lasa descoperit sa se raceasca mancarica.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scarita cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi