Savarine

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Iul 2010 | 9400 vizualizari

 

by bucataresele vesele

 

INGREDIENTE

  • PT. ALUAT
  • 250g faina
  • 15g drojdie
  • 200 ml lapte1 ou
  • 20 g (o lingura)zahar
  • 30ml ulei
  • 5 g sare
  • coaja lamaie
  • PT. SIROP:
  • 280g zahar
  • esenta rom
  • 400ml apa
  • DECOR:
  • 200ml frisca
  • gem de caise,capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat rezultand un aluat dospit de consistenta curgatoare.

Se lasa sa dospeasca aprox 20 min.Se ung formele de savarina.Se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca. Se coc la foc potrivit aprox 20 min.

Se insiropeaza cu siropul cald,se taie un capacel subtire,se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.Deasupra capacelului se pune gem.Se lasa la rece!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Noapte venetiana''