Savarine

de papabundetot in Prajituri, 21 Iul 2013 | 4085 vizualizari

 

Mai repede le-as spune mini savarine tinand cont ca neavand o tava speciala le-am facut in tava de briose :)

Reteta am primit-o de la niste bucatarasi talentati..de pe bucataras.ro (Diaconta) doar ca eu avandu-l pe iubi mare admirator de dulciuri am facut cantitate dubla si..am mai modificat cate ceva pe ici pe colo dupa cum imi sta in fire :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat am folosit:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • sare
  • esenta de vanilie

Pentru sirop:

  • 400 g. zahar
  • 600 ml. apa
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 200 g. frisca
  • 200 g. brenza ricotta
  • 75 g. unt
  • 100 g. zahar vanilat pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluatul: am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul,apoi le-am adaugat treptat peste albusuri amestecand incet cu o spatula sa nu stric spuma. Am adaugat apoi pesmetul,faina si am amestecat,apoi am pus esenta de vanilie si am adaugat aluatul astfel obtinut in hartiile pentru  briose asezate in tava.Eu am uns cu putin ulei hartia pentru a nu avea surprize cand vreau sa desfac gogoselele…si asa am mai avut locuri unde un pic a fost greu sa desfac hartia fara a strica gogasa de savarina.

Siropul: am pus apa cu zaharul si esenta la foc si am lasat sa fiarba pana cand siropul s-a ingrosat putin.

Crema:Frisca am batut-o cu mixerul si am lasat-o deoparte,am amestecat intr-un castron branza ricotta cu untul si zaharaul vanilat,apoi aceasta crema am adaugat-o peste frisca si am amestecat usor pentru a omogeniza totul.

Dupa ce gogoselele de savarina s-au copt aproximativ 15-20 min,le-am lasat sa se raceasca,la fel si siropul,apoi am scos hartia in care s-au copt si am insiropat bine gogoselele si le-am taiat un capacel. Capacelul taiat l-am ridicat usor (sunt mai fragile odata insiropate asa ca trebuie umblat cu grija) si am introdus crema de ricotta cu frisca.Pe capacel am pus dulceata de visine pentru a pastra aroma din sirop si le-am dat putin la frigider.

Un desert foarte bun si desi a fost prima data cand am facut voi repeta experienta cu mare drag si cu alte ocazii. Multumesc Diaconta pentru reteta gogoselelor!!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.07.2013, 22:37

Bune

Geanina87 1

21.07.2013, 23:20

delicioase

papabundetot 1

22.07.2013, 08:59

Valclaudia...mai avem 2 buc...daca te grabesti...ca iubi e papacios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone