Savarine

de madi_marin in Prajituri, 20 Oct 2010 | 8052 vizualizari

 

Pentru ca fetele mi-au facut pofta cu prajiturelele lor, m-am pus si eu pe confectionat. Sursa de inspiratie ,,bucataras.ro,,.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 7 g drojdie uscata Dr. Oetker
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • Umplutura :
  • 350 ml frisca lichida
  • Sirop :
  • apa
  • zahar
  • miere
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se amesteca faina cu laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia, oul batut, zaharul si uleiul. Se omogenizeaza bine aluatul, apoi se lasa la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Formele de tarta se ung cu ulei  si se toarna in ele aluatul cu lingura. Se umplu formele trei sferturi, apoi se lasa sa mai creasca inca 15 minute.

Se pun intr-o tava si se dau la cuptor la foc potrivit pana capata o culoare rumena. Se dau la racit, apoi se scot din forma.

Pentru sirop se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a obtinut un caramel clar, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana ce s-a dizolvat complet. Se da deoparte de pe foc si se adauga mierea si esenta de rom.

Savarinelor racite li se taie capacelul, se insiropeaza bine, apoi se umplu cu frisca batuta spuma tare. Se orneaza cu frisca, ciocolata alba rasa sau altfel.....dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

epurasha2bb 1

22.10.2010, 13:42

bey, ce e aici? savarine.ro? super , pap si eu o insiropata!5f!

madi_marin 1

22.10.2010, 19:46

epurasha.... a fost saptamana savarinelor..... chiar....propun un concurs....fiecare saptamana sa fie a unui preparat si toata lumea il posteaza, iar cel mai frumos e premiat..... sefu ce-o spune de asta?

nadina73 1

23.10.2010, 00:48

cu cat le lai mai mult la insiropat cu atat imi maresc mai tare volumunu se dezmembreazastau tapene bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si visine