Savarina uriasa :)

de lilik in Dulciuri, 18 Ian 2011 | 8724 vizualizari

 

chiar nu stiam cum sa o numesc:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de pesmet
  • 1-2 linguri faina
  • pt sirop:
  • 300 ml apa
  • 7-8 linguri de zahar
  • 40 ml rom(sau esenta de rom)
  • pt umplutura:
  • 400 ml frisca lichida(indulcita)
  • 1 vanilie
  • 150 gr circa dulceata de afine(sau de care va place mai mult)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina uriasa :):

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,apoi adaugam cate un galbenus si amestecam dupa fiecare in parte.

Adaugam pesmetul si faina in ploaie,amestecam, apoi punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu pesmet,dupa care dam la cuptorul incins la 160° pana se rumeneste frumos.

Intre timp pregatim siropul:

punem zaharul sa se caramelizeze,iar cands-a topit tot punem apa si romul si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.

Batem frisca cu vanilia inainte de a umple savarinele,iar daca dulceata e prea groasa o subtiem putin.

Cand blatul si siropul sunt reci punem siropul peste direct in tava unde l-am copt apoi dam la frigider 30 de minute(pana absoarbe tot siropul),apoi scoatem si punem pe un platou,taiem blatul in 2 si punem frisca pe o parte,apoi punem putin dulceata,acoperim cu cealalta parte si terminam cu frisca si dulceata.

Lasam cateva ore la rece dupa care servim.

TIPS-URI

1

daca folositi esenta de rom puneti-o in sirop cand dati deoparte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina uriasa :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Winter