Sarmalute in vas de lemn ;)

de corina241 in Mancaruri cu carne, 18 Oct 2010 | 3509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne tocata(vita+porc)
  • 2 oua
  • 2 cepe potrivite
  • 1/2 cescuta de orez
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 1 varza mare murata
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3-4 cani apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in vas de lemn ;):

pentru umplutura:ceapa se caleste pana devine aurie,se adauga orezul pentru 2 minute amestecand continuu(ii dezvolta gustul foarte mult).scurgem uleiul ramas,lasam sa se raceasca,adaugam carnea, ouale batute,sarea,piperul,mirodenii dupa gust si astfel se formeaza compozitia pentru umplerea foilor de varza.

fiecare foaie de varza o desfacem,taiem cotorasul,umplem si impaturim cu grija astfel incat formam un rulou inchis la capete.procedam astfel cu fiecare foaie de varza in parte.eu le asez pe un pat de varza tocata marunt pun cateva crengute de cimbru,apoi sarmalutele rand pe rand,iar peste ultimul rand de sarmalute pun 2 foi intregi de varza si iarasi crengute de cimbru.

sosul il fac din 3-4 cani de apa,pasta de tomate diluata in apa,sare,piper,condimente dupa gust si astfel completez peste sarmalute pe care le dau un clocot pe aragaz,apoi le las la foc mic la cuptor.

 

TIPS-URI

1

se pot servi cu mamaliguta,smantana si ardei iute.asa de bune pe vremea aceasta!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in vas de lemn ;)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc dulce-acrisor cu orez basmati