Sarmalute in foi de vita

de Doralinda in Vita, 30 Noi 2012 | 4574 vizualizari

 

Nu cred ca mai e nevoie de introducere ptr aceasta reteta! Pur si simplu GUSTOS!
Eu am schimbat-o putin, dar credeti-ma, e foarte gustoasa!!! Imi aduc aminte ca mama calea ceapa cu orezul, si punea carne amestecata cu porc, eu, in schimb, nu mai calesc nimic si folosesc doar carne de vita, deci pot spune ca am redus colesterolul( desi nu avem, dar e bine sa prevenim!)Asa cum scrisesem , in fiecare an gatesc sarmalute cu tzatziki ptr o opera de binefacere care are loc aici, asa ca azi tocmai am fiert 3 kg, dar va voi da reteta ptr 800gr.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne vita macinata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe mijlocii tocate in mixer
  • 50 gr sos concentrat de rosii
  • marar verde cca 2-3 linguri
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • foi de vita cca 500 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Intr-un bol punem toate ingredientele (in afara de foile de vita!) si amestecam bine. Fara sa calim sau sa fierbem nimic in prealabil. Bineinteles, exceptie face daca folosim foi de vita verzi, care trebuie fierte intai ( banuiesc, nu am incercat niciodata).

Apoi formam sarmalutele si le punem intr-o oala care are deja asezate cateva foi de vita pe fundul oalei. Inainte de a le pune la fiert, punem o lingura de sos concentrat de rosii, sare,putin ulei masline si apa cat sa poata sa fiarba, adaugand daca e necesar din cand in cand. Lasat la fiert cca 1 ora si jumatate la foc mic cu capacul acoperit. Din cand in cand mai miscam oala ca sa nu se prinda.

Dupa gust, putem adauga la sfarsit, putina lamaie stoarsa.

TIPS-URI

1

Cand puneti la fiert sarmalutele, in loc de ulei de masline, puteti pune putin unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Doralinda 1

01.12.2012, 15:40

Rocsi, daniela, va multumesc!

deyutzky 1

01.12.2012, 19:38

sarmalute nu refuz

Doralinda 1

02.12.2012, 02:01

Cu cea mai mare placere deyutzky! Inca mai am ceva ramase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman