Sarmalute in foi de vita

de Sim0na in Porc, 27 Mar 2012 | 4667 vizualizari

 

Din pacate pozele nu sunt foarte reusite...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa potrivita
  • cimbru
  • condimente pentru sarmale
  • frunze de vie
  • 200 g orez cu bob lung
  • rosii in bulion
  • sare
  • delikat
  • piper
  • crengute marar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Se toaca ceapa marunt, si se pune peste carnea tocata. Se amesteca bine, apoi se pune orezul, cimbrul, condimentul ptr sarmale, sare, piper, delikat.

Se aleg frunzele de vita de vie, apoi se ia din compozitie si se formeaza sarmalutele (mie mi-au iesit 50 de sarmalute).

Se pun intr-un vas, adaugandu-se crengutele de marar, apoi se pun rosiile si apa cat sa le acopere.

Se da la cuptor pentru 2 ore la 150 grade (cuptor curent).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

28.03.2012, 23:54

Foarte apetisante
Norocoaso!Eu cand am musafiri rulez 1 kg de frunze de vitza si aici se cumpara cand ies primele pe piata ca sa fie mai mici si mai fragede
Am mai invatat in Iordania ca frunzele cele mai bune pentru sarmalutze sunt cele de la strugurii negrii , fiind foarte fragede.
O seara buna!

oana_pisicutza16 1

29.03.2012, 00:01

arata tre bine

Sim0na 1

29.03.2012, 15:20

Mihaela, eu am frunze de la soacra mea... habar n-am de unde si cand se culeg dar sar-mana de informatie! Pupici
Oana, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ardelenesti cu varza dulce