Sarmalute dezbracate

de Corinuta in Porc, 15 Sep 2010 | 8439 vizualizari

 

Urasc sa fac sarmale, dar lui Cristi ii plac mult, asa ca solutia de compromis am gasit-o in reteta aceasta:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • 1 cescuta orez
  • 2 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 legatura ptrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 750 ml suc de rosii
  • 400 ml supa de legume
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute dezbracate:

Se curata si se toaca ceapa si verdeata. Orezul se inmoaie in putina apa calda. Se caleste ceapa in ulei, cand devine sticloasa se scurge orezul, se adauga peste ceapa si se mai caleste putin, apoi se ia de pe foc.

Se adauga verdeata si carnea, sare si piper si se amesteca bine. Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga in compozitie si se amesteca bine. Se formeaza cu mana sarmalutele si se pun una langa alta intr-un vas, se toarna peste ele sosul de rosii si putina supa.

Se dau la cuptor pentru aprox. 2 ore, completand cu supa din cand in cand.

Se pot servi cu mamaliguta si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dezbracate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (39)

Bunica 1

18.09.2010, 09:50

Nu sunt deloc pudice sarmalele tale , dar sunt foarte bune pentru cei care oricum le dezbraca( dau varza altuia)

Corinuta 1

19.09.2010, 11:09

SidySylviaJulieNadinaBunicava multumesc!

-Marius- 1

24.12.2019, 17:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor