Desprindem foile de varza cu grija sa ramana cat mai intregi.
Daca varza este prea sarata lasam frunzele in apa rece la desarat pentru cca 30 minute.
Curatam si spalam legumele.
Ceapa o tocam si o punem la calit in 4-5 linguri de ulei impreuna cu morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea fina.
Calim legumele cca 10 minute, amestecam sa nu se prinda.
Adaugam apoi pasatul, pasta de ardei si orezul spalat.
Condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice dupa gust.
Formam sarmalutele, le asezam in oala, dupa fiecare rand de sarmalute punem cate un strat de varza tocata si cate o foaie de dafin,adaugam apa rece cat sa acopere continutul si lasam sarmalutele la fiert la foc foarte mic pentru 45 minute.
Turnam apoi deasupra pasta de tomate diluata in 100 ml apa rece.
Lasam sa mai fiarba 150 minute tot la foc redus, oprim focul si servim.
Pofta buna!