Sarmalute cu sos de smantana

de rena in Mancaruri cu carne, 18 Noi 2013 | 6013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg.carne tocata
  • 2 cepe mari
  • o legatura de patrunjel
  • 1 cana de orez lipicios
  • 1 lingura de bulion
  • sare,piper,cimbru macinat
  • ulei
  • PT.SOS:
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri de smantana
  • piper alb
  • vegeta
  • 3 lingurite amidon de porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu sos de smantana:

Punem intr-un castron carnea,tocam ceapa,patrunjelul ,orezul spalat.Dupa gust punem sare,piper,cimbru,bulionul, ulei .

Amestecam bine (eu nu calesc nimic le pun pe toate crude).Invelim sarmalutele si le punem la fiert.

Pt. sos :

Intr-o cratita mica punem untul sa se topeasca ,dupa ce s-a topit punem smantana amestecam bine.

Intr-un castron punem 250ml.apa si dizolvam amidonul, adaugam piperul si vegeta.

Il punem in cratita si amestecam  foarte bine sa se faca o crema moale.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varza dulce in vas de lut