Sarmalute cu ciuperci si orez

de Sim0na in Mancaruri cu carne, 8 Mai 2015 | 6509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de varza acra
  • 500 g ciuperci
  • ½ cana orez
  • 2 cepe mici
  • cimbru
  • fulgi de ardei iute
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ciuperci si orez:

Ciupercile curatat, spalat si tocat marunt. La fel si ceapa, pe care am am calit-o in putin ulei. Peste ceapa am adaugat ciupercile tocate si le-am lasat pe foc cca 15 minute, apoi am adaugat si orezul, care a absorbit restul de zeama ramasa de la ciuperci, deci sa mai fi stat vre-o 10 minute pe foc.

Spre final am condimentat cu sare, cimbru si fulgi de ardei iute, am oprit focul si am lasat sa se raceasca. Am format sarmalutele, pe care le-am pus intr-un vas de lut impreuna cu varza tocata si suc de rosii. Am dat la cuptor pentru cca 1 ora jumatate, sau pana sarmalutele au fost gata. Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale Ardelenesti