Sarmalute cu carne de vita

de nilgun in Vita, 18 Apr 2013 | 4772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • jumatate de kg carne de vita
  • piper
  • sare
  • condimente pentru sarmale
  • boia de ardei
  • varza murata
  • foi de dafin
  • suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de vita:

Varza murata se lasa un pic in apa, sa se desareze un pic. Eu am avut de la soacra mea deja pregatita, taiata fix cat sa impachetez sarmalele.

Carnea se pune intr-un bol, se condimenteaza. Se pune sare, piper, boia, condiment pentru sarmale si ulei pentru ca aceasta carne e mai tare si nu are multa grasime.

O parte din varza se toaca si se pune pe fundul oalei unde pregatim sarmalele. Desupra se pun foi de dafin si piper. Se impacheteaza sarmalele. Se pun in straturi. Se acopera cu apa si sos de rosii si se lasa la fiert cu capacul pus cam o ora, apoi se opreste focul si se mai lasa asa jumatate de ora.

Langa se poate pregati o mamaliguta. Se serveste cu ardei iute murat sau proaspat. Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman