Sarmalute cu afumatura

de Dya Daniela Andrei in Porc, 23 Dec 2015 | 5552 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare:

  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 morcov
  • 3-4 cepe mari
  • 1 cescuta cu orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 200 ml bulion/suc de rosii
  • condimente dupa gust: sare si piper
  • pentru impaturit: foi de varza murata si/sau vita de vie
  • un rasol de porc afumat
  • optional, pentru servit: ardei iute, smantana
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu afumatura:

Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei.

Cand ceapa devine translucida,  potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt.

Continuam calirea inca 5-10 minute si adaugam carnea tocata.

Amestecam toate ingredientele, atat cat sa se obtina o compozitie omogena.

Din aceasta compozitie, umplem frunzele de varza/vita de vie (pregatite din timp).

Le asezam apoi intr-un vas pentru cuptor si adaugam printre sarmalute bucati de rasol afumat.

Deasupra sarmalutelor punem coditele de marar si patrunjel, umplem vasul cu apa atat cat sa le cuprinda si adaugam una-doua linguri cu suc de rosii.

Dam vasul la cuptor, la o temperatura potrivita, atat cat este necesar.

Se servesc calde! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu varza murata si afumatura