Sarmale rasucite - ca la rusi

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 7 Oct 2019 | 5590 vizualizari

 

 De cum am vazut reteta aceasta pe un site culinar rusesc nu am mai avut somn bun. Curiozitatea culinara mi-a fost incitata de pregatirea frunzelor de varza prin congelare si prin modul de impachetare. Sunt foarte multumita de rezultat. Reteta ruseasca prevedea si usturoi dar eu nu am folosit. In plus am pus crupe de porumb care sunt preferatele familiei in sarmale.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 mix carne tocata vita+ porc [ de casa ]
  • 300 gr salam de casa vita + porc- taiat cubulete marunte
  • 300 gr kaizer feliat
  • 100 gr slaninuta afumata -taiata cubulete
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 500 ml bulion de rosii proaspat
  • 200 gr orez cu bob mare
  • 200 gr pasat-crupe de porumb
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar apa
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • crengute de marar si cimbru uscat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale rasucite - ca la rusi:

  1.  Varza se pune la congelat timp de 24 ore.
  2. Eu am desfacut frunzele ca asa prevedea reteta originala  Din practica am realizat ca se poate lucra a doua zi frumos cu ea dupa ce se decongeleaza.
  3. A doua zi dupa decongelare aveti frunze flexibile si moi cu care se poate lucra foarte bine.
  4. Indepartati nervurile prea proieminente ale frunzei de varza.
  5. Impartiti frunza in doua daca este prea mare.
  6. Spalati crupele de porumb din mai multe ape pana indepartati partea albiciosa si ramne doar cea galbena.
  7. Puneti la infoiat in  apa cateva ore orezul si pasatul.
  8. Caliti ceapa, slaninuta, salamul in ulei si adaugati la calire si orezul.
  9. Cand orezul devine sticlos, se pune si carnea tocata si boiaua.
  10. Amestecati, sarati, piperati. Daca amestecul va pare prea uscat, puneti putin bulion.
  11. Eu mereu gust compozitia pentru sarmale, asa ca mai sarez daca este nevoie.
  12. Dupa ce amestecul de sarmale s-a racit, se pune cu o lingura pe lungimea frunzei, se ruleaza si apoi se rasuceste ca si o spirala.
  13. Fara frica!!! Sarmalele nu se vor desface. In plus se lucreaza mult mai repede decat impachetatul clasic.
  14. Intr-un vas ceramic [eu am folosit vasul grecesc gaastra ] am pus pe fund marar,foi de dafin  si cimbru uscat.
  15. Se asaza sarmalele rasucite in vas. Deasupra se pune feliile de kaizer.
  16. Se toarna deasupra sarmalelor apa indoita cu vin si bulionul proaspat de rosii. Sarati usor.
  17. Am pus vasul acoperit la cuptor, acoperit,timp de o ora. Apoi am luat capacul si am mai lasat inca 30 minute sa se rumeneasca.
  18. Nu am mai pus ulei suplimentar pe sarmale pentru ca a fost eliberata grasime de kaizerul ce s-a copt.
  19. La fel nici sare nu amai fost, prea multa nevoie. Bulionul si kaizerul erau sarate.

TIPS-URI

1

Fara frica!!! Sarmalele nu se vor desface. In plus se lucreaza mult mai repede decat impachetatul clasic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale rasucite - ca la rusi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

oanapl 1

11.12.2019, 19:11

Yami! Ce apetisante sunt!

RuxyRux 1

11.12.2019, 19:31

Excelenta reteta! Nu stiu cum sunt crupele de porumb, asa ca nu mi le pot imagina in compozitie...dar merg pe mana ta, daca tu zici ca sun tbune, am incredere! Te imbratisez cu drag!

gaby_gabytza 1

12.12.2019, 08:31

Wow

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza murata-la cuptor