Sarmale in foi de varza murata

de JulyCris in Porc, 7 Feb 2014 | 3725 vizualizari

 

Sunt convinsa ca fiecare isi are reteta proprie de sarmalute,de la mame,bunici,etc pe care o apara cu inversunare. :) Insa astazi,vreau sa impartasesc cu cine e interesat si reteta mea de sarmalute. :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne tocata porc sau vita
  • 4-5 cepe
  • 1 ceasca orez
  • 1 lingura boia dulce
  • piper
  • sare
  • 1 lingura cimbru
  • suc de rosii sau 5-6 linguri pasta de tomate
  • optional-sunculita afumata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

Varza o spalam bine si ii desfacem foile.Apoi ii taiem nervurile.Nervurile tocate marunt si foi de varza subtiri,la fel taiate si ele se pun pe fundul oalei in care vor fierbe sarmalele.

Carnea tocata se amesteca cu toate ingredientele. Luam cate o foaie,o taiem in doua(depinde cat e de mare),si cu o lingura punem din compozitia de carne intr-un capat al foii,pliem foaia peste carne intr-o parte,apoi rulam sarmaluta. Capatul ramas liber il indesam cu degetul. Cand am terminat de impachetat sarmalutele le asezam cu grija in cratita. Se pune si sunculita taiata printre sarmalute. Se acopera tot cu varza tocata,se umple cratita cu apa.Sucul de rosii sau pasta de tomate se pune intre straturile de sarmale.Se pot pune 2-3 linguri de suc de rosii si in compozitia de carne.

Se mai presara deasupra cimbru,piper(optional) si se  pun la fiert pt 4 ore. Din cand in cand se mai invarte cratita si se mai reumple cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

07.02.2014, 16:22

bune

Rocsi 1

07.02.2014, 21:27

Abia astept sa se termine si ale mele de fiert sa servesc una

deyutzky 1

07.02.2014, 23:15

imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in dovleac