Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 11 Oct 2010 | 9485 vizualizari

 

Sincer ............nu am cuvinte ,au fost super super bune

 

INGREDIENTE

  • 1200 kg carne de porc
  • 1 kg ciuperci champinion
  • 2 cepe
  • 400 pasta de tomate
  • 20 ml ulei
  • 500 ml bulion
  • 1 cana orez
  • sare
  • piper
  • 2 capatini mari de varza proaspata
  • cimbru
  • marar
Pt oparit varza -
  • 1 plic sare de lamaie si 1 cana de otet-optional
  • slanina afumata taiata bucatele mici
  • 1 kg costita afumata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata:

Se opareste varza in apa cu sare ,otet si  sare de lamaie,se scot cu grija frunzele oparite si se lasa la racit ,se curata de cotor.

Slanina afumata se taie in bucatele mici si se pune in fiecare sarmaluta cate o bucata

Se curata ceapa si se toca marunt in ulei pana devine sticloasa dupa care se pun ciupercile curatate si tocate ,se condimeteaza cu sare ,piper si se lasa sa cu un capac acoperite 10 minute ,dupa care se pune 1 cana de orez si 1/2 cana de apa,

Cand avem si frunzele pregatite se ia cate o frunza se pune din compozitia de carne cu ciuperci si cate o bucatica de slanina afumata  si se impacheteaza sarmalutele .

Intr-o oala mai mare(am pus in oala de 10 l) se toaca din varza oparita, mijlocul ce ramane de la frunze si se pune pe fundul oalei peste care se pun si crengute de cimbru si marar,iar peste cimbru se aseaza sarmalutele in cerc(asa le pun eu)iar peste sarmalute costita afumata taiata bucatele si iarasi sarmalute.............pana vi se temina compozitia iar peste sarmalute eu mai toc si varza  si pun desupra sau se poat pune frunze  de varza

Se pune oala pe foc se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic acoperite 2 ore dupa care se pune bulionul se mai da 2 clocote si se stinge focul.Nu sant foarte acre ,ci numai bune

Se servesc cu smantana,mamaliguta.........................

Ps:Au avut un succes...........nu vreau sa le laud eu dar,au iesit super super bune,chiar merita sa le  incercati ,nu veti regreta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (16)

nadina73 1

13.10.2010, 13:25

multumesc mult iubitelor

Adinacarla 1

15.10.2010, 13:15

sarmale...o bunatate....cu ciuperci nu am mai mancat dar merita incercat

mariac 1

17.10.2010, 01:33

au fost foarte bune simonela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

pe 20.08 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu ciuperci si rosii