Sarmale cu varza dulce

de lucy2002 in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2019 | 4004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,300 kg carne tocata ( amestec vita-porc)
  • 1 cana orez
  • 8 cepe potrivite
  • 3 morcovi
  • 1 lingura cu varf pasta de tomate
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • 3 capatani de varza
  • 500 ml bors de putina pentru oparit varza
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza dulce:

Intr-o oala de 4-5 litri punem otetul, o lingura de sare si completam cu apa, nivelul in oala va fi jumate.

Curatam varza de primele foi si o trecem printr-un jet de apa apoi o crestam la cotor.

Cand incepe sa clocoteasca apa, punem varza cu cotorul in jos in momentrul cand si-a schimbat culoarea o intoarcem pe celalta parte. Cu ajutorul unei furculite si a unui cutit desprindem foile. Frunzele de la exterior vor deveni mai maleabile. Le scoatem intr-ul bol .Continuam operatiunea pana desprindem foile mari. Frunzele mici le vom toca nu le vom pune la fundul oalei ca suport.  Se taie cotoarele si se imparte frunza cat mai egala in doua sau trei depinde de marimea frunzei si cat de mici sau mari vreti sa faceti sarmalele.

UMPLUTURA

Curatam legumele si le spalam.  Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa tocata si un pic de sare. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam morcovul dat pe razatoarea mica, lasam pe foc si amestecam pana se inmoaie si morcovul. Tragem tigaia de pe foc si lasa sa se racoreasca.

Peste carnea tocata adaugam: ceapa cu morcovul, pasta de tomate, orezul spalat si scurs, condimentele dupa gustul nostru( cimbrul , mararul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce) si amestecam foarte bine.

Incepem sa formam sarmalele. Pe fiecare frunza punem cate o lingura de umplutura si o rulam, iar cu degetul infundam capetele. Asezam sarmalele in oala dupa ce am pus ca suport ( pat )  varza tocata marunt. Adaugam apa sau suc de rosii si fierbem sarmalele la foc potrivit,  cand incep sa fiarba se reduce temperatura la minim si sa lasa sa fiarba la foc mic pana sunt facute.

Sunt foarte bune cu mamaliguta si smantana!!!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

incepeti cu prepararea umpluturi pentru a se intrepatrunda aromele

2

se pot fierbe si in suc de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza murata-la cuptor