Sarmale cu soia

de pity19 in Mancaruri de post, 12 Apr 2014 | 6935 vizualizari

 

Sunt foarte bune si nu ingrasa ca cele cu carne! :)

 

INGREDIENTE

  • o cana orez bob lung
  • 100 gr soia
  • 4 ciuperci albe
  • varza murata
  • marar o leg
  • sare,piper,vegeta,cimbru , boia dulce , chilli o lg
  • bulion o cana
  • o cana apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu soia:

Intr-o oala punem cca 1 litru apa si dam la fiert. Cand apa fierbe stingem focul si adaugam peste soia apa clocotita. Lasam cca 30 de minute la inmuiat.

Intre timp clatim ciupercile, curatam de coaja, taiem cu un cutit foarte marunt, punem ciupercile taiate intr-un bol mare, peste care adaugam orezul, soia, marar tocat marunt, boia dulce, chilli, vegeta, sare, piper dupa gust. Amestecam foarte bine, dupa care pregatim frunzele de varza, punem cate o lingura din compozitie in fiecare frunza (depinde cat de mare e frunza)

Inchidem fiecare frunza, continuam in acest mod pana terminam compozitia.

Pregatim o oala, punem cateva frunze de varza la fund, adaugam piper boabe (cateva), adaugam sarmalele, aranjam frumos, dupa care punem cateva bucati de carnat, pentru aroma. Deasupra punem o farfurie sa stranga. Punem bulionul, apa, un capac si dam la fiert pana cand orezul este moale.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus carnat pentru aroma !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut