Sarmale cu carne si cimbru

de Patricia Iordache in Porc, 18 Iul 2013 | 19091 vizualizari

 

Cred ca nu-si au rost cuvintele. :))

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate;
  • 500 gr. carne de porc tocata;
  • 60 gr. orez;
  • 2 cepe mici;
  • 4-5 linguri bulion;
  • 2-3 crengute de cimbru proaspat;
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat (pentru compozitia de carne);
  • 3 foi de dafin;
  • sare;
  • piper;
  • 2-3 linguri de untura (la temperatura camerei);
  • aproximativ 1-1.5 l. apa (cat sa acopere sarmalele)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne si cimbru:

Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos.  

Pregatim umplurura de carne, astfel: Peste carnea de porc tocata adaugam orezul spalat si scurs bine de apa. Potrivim de sare, piper, punem si ceapa tocata foarte marunt si presaram cimbru proaspat tocat. Amestecam totul foarte bine si ne apucam de format sarmalutele.  

Luam o frunza de varza murata, punem in partea de jos a frunzei o gramajoara de carne, rulam bine si introducem marginile in interior astfel incat sarmaua sa nu se desfaca in urma fierberii. Procedam asa cu toata compozitia de carne.

Intr-un vas de lut, asezam un strat subtire de varza murata tocata, apoi asezam concentric, sarmalutele formate. Cand s-a terminat primul start de sarmalute adaugam din loc in loc foile de dafin, bulionul si crengutele de cimbru proaspat.

Alcatuim alt strat de sarmale si terminam cu un strat de varza murata tocata marunt.   Acoperim totul cu apa, punem untura aflata la temperatura canerei si asezam vasul pe flacara, la fiert.   

Cand a inceput sa fiarba introducem totul la cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de 1-1.5 ore.

TIPS-URI

1

Se servesc cu smantana, ardei iute sau, daca va place, cu usturoi.

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 35 sarmalute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc la cuptor