Sarmale ca acasa

de Irina in Porc, 16 Mar 2009 | 80618 vizualizari

 

Se ia una bucata sotie din zona Moldovei si se pune la treaba :). Lasind gluma, merita sa incercati aceasta reteta…

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec: 1/2 kg porc +1/2 vita
  • 2-4 cepe taiate marunt
  • 2 oua
  • orez dupa gust
  • marar
  • patrunjel
  • cimbru
  • 250 g unt
  • o bucata de costita afumata
  • suc de rosii
  • vin alb dulce / demi-dulce
  • varza murata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale ca acasa:

O asemenea bunatate merita o premiera. Asa ca .... doamnelor si domnilooor ... pentru prima oara in onlineul culinar romanesc, o reteta este ilustrata 3D . Deci: SARMALE 3D!!

1. Se taie ceapa marunt si se caleste in unt intr-o tigaie, se adauga si orezul si se lasa citeva minute la inabusit. Apoi se da la racit

2. Se amesteca ouale cu carnea tocata (noi am pus citeva oua de prepelita) si verdeturile, sare, piper

3. Se adauga ceapa si orezul si se amesteca pina se omogenizeaza.

4. Se aseaza pe fundul vasului 2-3 frunze de varza intregi, apoi se alcatuieste patul din varza tocata marunt, cimbru, marar uscat si costita afumata. Se ia compozitie cam cit o nuca si se inveleste in frunzele de varza murata formindu-se sarmalutele

5. Se aliniaza pe patul de varza sarmalutele astfel: un rind de sarmalute printre care presaram costita afumata, mararul si cimbrul verde (se gaseste in Gima sau Megaimage), un rind de varza taiata marunt + costita afumata, alt rind de sarmalute …

6. Dupa ce s-au asezat in straturi, se pune sucul de rosii (dupa gust), putina apa si se invelesc cu frunze intregi. Se baga la cuptor la foc moale, circa doua ore.

A doua zi se adauga din nou putin suc de rosii si un pahar de vin alb si lasa in cuptor inca doua ore

Se servesc cu smintina, mamaliguta, ardei iute murat si vin rosu …

NOTA: Pentru vizualizarea fotografiei principale este indicata utilizarea ochelarilor 3D!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale ca acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (74)

Rahela Velicu 1

21.12.2018, 13:38

CretuValentina 1

21.12.2018, 17:14

Panacris 1

04.12.2020, 20:43

Hmmm, am ratat rețeta asta 3D Dar vezi că sunt mulți cârcotași, cum să pui ouă în carnea de sarmale Dar să ști că și eu pun, deși la mama n-am văzut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar