Sarmale

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2014 | 3532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 carne tocata de porc
  • un sfert de cana de orez
  • 2 cepe mai mici
  • 1 morcov mai mic
  • 1 ou
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina (optional)
  • afumatura de care aveti
  • bulion
  • 1 varza murata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Dam carnea de porc prin masina de tocat, orezul il punem la fiert dar nu in totalitate, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoare, amestecam, punem oul, condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si patrunjel, iar la safrasit daca nu este suficient de omogen punem si o lingura de faina ( eu am pus). Formam sarmalute in foi de varza si le asezam intr-o oala, dupa primul strat asezam bucatele de carne afumata si tot asa, la final punem o lingura de bulion, acoperim cu frunze de varza si punem apa fierbinte pana sa acopere totul, si dam la foc timp de 2 ore.

Pofta buna!!! 

 

TIPS-URI

1

Inainte de a pune sarmalele in oala puneti niste frunze de varza la fund;

2

Eu deobicei fac sarmalele fara prajeala, imi par mai gustoase;

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Delicii de Primavara cu aroma de Toamna

ieri la 22:31

Pariziene de post cu gem - Super pufoase si bune

de laura_n 7

pe 26.03 la 16:37

Mini gogoși de post - Cea mai rapidă și ușoară rețetă

pe 26.03 la 09:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman