Sarmale

de Anamaria Cook in Mancaruri cu carne, 29 Dec 2012 | 4222 vizualizari

 

Sarbatori Fericite si un An Nou exact asa cum va doriti!!!

 

INGREDIENTE

  • o varza murata
  • 500 g carne tocata de vita
  • 6 linguri orez
  • un ou
  • un morcov potrivit
  • o felie paine inmuiata in lapte
  • o ceapa
  • 100-150 ml suc de rosii
  • 3 felii bacon afumat
  • 3 foi dafin
  • 7 boabe de piper
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Desfaceti frunzele de varza una cate una taiati fiecare frunza pe jumatate, daca este prea mare si indepartati cotorul.

Tocati ceapa si morcovul marunt si caliti-le in putin ulei impreuna cu orezul.

Amestecati carnea cu oul, ceapa calita cu orez-ul, felia de paine si un praf de sare si piper (aveti grija insa sa nu puneti sare prea multa deoarece varza acra este sarata)

Puneti cate o linguta din amestecul de carne peste o frunza de varza si infasurati sarmalele strans apoi impingeti capetele usor cu un deget avand grija sa nu se rupa.

Tocati resturile de varza pe care nu le-ati folosit la infasurat presarati jumatate pe fundul vasului unde veti gati sarmalele, apoi puneti sucul de rosii si bacon-ul taiat fasii.

Asezati usor sarmalele peste  bacon.Turnati apa cat sa acopere sarmalele asezati foile de dafin printre ele apoi presarati boabele de piper si restul de varza tocata.Acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc mic pentru 1 ora sau pana se fierbe varza.Serviti cu mamaliguta si un ardei iute daca aveti.

POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

adry88 1

29.12.2012, 14:41

foarte bune

Anamaria Cook 1

29.12.2012, 15:49

Multumesc Ina parca au fost cele mai bune sarmale pe care le-am mancat vreodata

diaconta 1

29.12.2012, 20:19

grozave
An nou Fericit si tie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de porc si curcan