Saratelele bunicii

de bianca92 in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2013 | 8710 vizualizari

 

Aceste saratatele sunt preferatele intregii familii. Chiar si prietenii care nu fac parte din familia vin in vizita la bunica de fiecare data cand ea prepara aceste saratele. Va garantez ca daca le incercati odata nu va mai saturati de ele si vor fi prezente la fiecare sarbatoare sau masa de familie. Noi ne-am indragostit de ele :X
(nu stiu sa fac poze foarte frumoase care sa faca retetele apetisante dar pana la urma gustul lor conteaza cel mai mult)

 

INGREDIENTE

  • 1kg și 650 gr făină
  • 6 gălbenușuri
  • 750 gr untură (sau cum ii spunem noi: unsoare)
  • 150 gr drojdie
  • sare dupa gust
  • cascaval ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratelele bunicii:

Drojdia se inmoaie in putin lapte caldut si sare. Apoi se framanta bine toate ingredientele. Se intinde aluatul si se taie in forma de batoane cu un cutit rola pentru aluat, apoi se rade cascaval deasupra.

Batoanele de pun intr-o tava unsa cu untura sau tapetata cu foaie de copt si se dau la cuptor pana devin rumene.

TIPS-URI

1

Timpul de pregatire este foarte scurt insa timpul de coacere dureaza ceva vreme.

2

Din aceste ingrediente ies foarte multe saratele (cam o cutie mare si jumatate de pantofi) Puteti injumatati ingredientele daca vreti sa iasa mai putin, insa noi le facem mereu in cantitati mari pentru intreaga familie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratelele bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu usturoi si fondue de branza Delaco