Saratele fragede cu cascaval

de Criss in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2012 | 44349 vizualizari

 

Foarte fragede, foarte bune, da' nu va sfatuiesc sa faceti ca mine. Adica sa stati cateva ore in bucatarie langa cuptorul aprins cand afara sunt 30 C.

 

INGREDIENTE

  • -600 g faina
  • -1 lingurita sare
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 ou
  • -1 galbenus de ou
  • -250 g unt/margarina (am pus Cremino, care e un amestec de unt cu margarina)
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -100 ml lapte
  • -1 lingurita zahar + -1 ou batut
  • -chimen/mac/susan (eu prefer chimenul)
  • -cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele fragede cu cascaval:

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina si cele doua linguri de ulei. (Se poate folosi si untura de porc, dar eu nu ma impac deloc cu porcul, cu untura nici atat.) Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si laptele caldut in care am dizolvat o lingurita de zahar. Se framanta aluatul si se lasa la dospit timp de o ora.

Se intinde apoi o foaie de aproximativ 7 mm, se unge cu ou batut, se presara chimen si cascaval din belsug. Se taie bastonase, se pun in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit pana devin aurii. Sunt foarte bune si merg de minune cu o bere cu lamaie. ;) (Altfel de bere nu-mi place.) :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu praz si branza de capra