Saratele cu unt

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2016 | 8390 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 4 ouă mari
  • 400 g telemea sărată
  • 300 gr făină albă de grâu (sau cât cuprinde)
  • Seminţe de mac sau alte seminţe preferate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu unt:

 

Într-un vas încăpător, se rade brânza.

Se amestecă cu cele patru ouă şi cu untul moale (păstrat la temperatura camerei).

Se presară făina şi se frământă un aluat elastic ce se va păstra la rece cateva ore.

Din aluatul obtinut, se întind patru foi egale, din care se vor tăia fâşii late de 1cm.

Se ung cu ou şi se presară seminţele de mac.

Se coc pentru aproximativ 15 minute, la o temperatura de 160 grade C.

După coacere, se scot cu grijă pe un platou şi se lasă să se răcească complet. Se pot depozita în pungi de hârtie.

Sunt perfecte alături de o bere rece! :)

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri de casa cu branza de burduf