Andra Mihail ne prezintă o rețeta de sărățele cu telemea, niște gustări crocante, ușor de preparat și perfecte pentru orice ocazie.
Pentru aceste Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, telemea, unt, lapte și semințe.
Cum se prepara aceste Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă:
Preîncălzește cuptorul la 170 grade C. Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.
Într-un bol mare, amestecă făina cu drojdia uscată. Fă un locaș în mijlocul făinii și toarnă laptele, untul topit, un ou și o linguriță de sare. Rade telemeaua peste celelalte ingrediente și amestecă totul bine cu ajutorul unei spatule, apoi frământă-l cu mâna până devine omogen. Nu trebuie să frămânți excesiv pentru ca saratelele să fie fragede.
Scoate aluatul pe un blat de lucru înfăinat, apoi întinde-l în strat subțire, la o grosime de 0,5 cm. Decupează fâșii potrivite, apoi așază-le în tava de copt, la distanță de minim 1 cm între ele. Unge-le cu gălbenuș de ou și presară susan, mac sau parmezan ras.
Coace saratelele în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, coacere sus - jos, cu ventialtie, pentru 20-25 minute.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă la răcit saratelele.
Sunt crocante, fragede și foarte gustoase.
Încearcă și rețeta de Saratele cu brânză sau varianta de Biscuiți cu brânză și chimen.
Îți recomandăm și rețeta de Sărățele fragede.