Saratele cu parmezan si chimen

de xana in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 8382 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 50 gr parmezan
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 50 ml de lapte
  • chimen
  • 1/2 pliculet bicarbonat de amoniu(pliculetul avea 7g)
  • 1 praf de sare
  • In plus:
  • 1 ou
  • sare groasa
  • chimen
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu parmezan si chimen:

Parmezanul se da prin razatoarea cu ochiuri mici sau la robot, sa fie cat mai marunt apoi se adauga peste faina, impreuna cu oul, margarina moale, praful de sare, chimen dupa gust si amoniacul dizolvat in lapte. Se amesteca bine cu mana pana se formeaza un aluat destul de moale si putin lipicios. Se da la frigider 15-20 de minute.

Suprafata de lucru se pudreaza cu faina apoi se intinde o foaie din aluat, nu prea subtire. Se taie in forma dorita si se pun in tava cu hartie de copt. Cu un penson se ung fiecare cu ou batut, apoi se presoara sare si chimen si sa dau la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc.

Mi-au iesit 35 de stelute fragede si bune:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu parmezan si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu unt