Saratele cu cascaval

de anaiss in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2012 | 10879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina unirea
  • 1 pahar smantana (250 g)
  • 2 oua
  • 200 g cascaval ras
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • susan, mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu cascaval:

Se pune intr-un castron faina, margarina la temperatura camerei, smantana, 1 ou batut bine, cascavalul, drojdia dizolvata in putina apa si sarea.

Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit (sa nu fie tare).

Se lasa la dospit jumatate de ora, dupa care se intinde cate o foaie (daca vrem ca saratelele sa fie mai crocante intindem foaia mai subtire, daca vrem sa fie mai moi, intindem o foaie mai grosuta)

Taiem bastonase pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (sau ulei).

Ungem saratelele cu ou si presaram deasupra susan sau mac sau ce avem prin casa.

Se dau la cuptor la foc potrivit pana observam ca se rumenesc.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Din aceste cantitati va iese o portie intreaga, adica vreo 6 tavi de cuptor.Eu am facut din jumatate din aceste cantitati si mi-au iesit 3 tavi;

2

Nu deschideti usa aragazului in primele 5 minute pt ca s-ar putea sa se lase aluatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Steluţe sărate cu caşcaval şi nuci