Saratele cu cascaval

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2010 | 51168 vizualizari

 

Minunate

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 5 linguri de smantana
  • 40 g drojdie
  • iaurt mai acru 100 g
  • 250 g branza sau cascaval ras
  • 2 lingurite de sare
  • 3 oua +2 pt uns
  • 250 untura
  • 250 margarina sau unt
  • bicarbonat stins cu suc de lamaie 1 lingura
  • cascaval ras pt ornat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu cascaval:

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta.

Faina se amesteca cu untura, margarina (unt) si sarea pana se incorporeaza toata faina in grasime, dupa care se pune drojdia cu apa, ouale, smantana, cascavalul ras (branza framantata), iaurtul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se face un aluat care se lasa la dospit 1 ora.

Dupa ce a dospit se intinde o foaie de 0,5 cm se unge cu oul batut si se presa cascaval ras. Se taie bastonase sau cu forme diferite. Se pun in tava neunsa si se coc, pana se rumesc putin.

Merg perfect la o bere sau la un pahar de vorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ou in chifla